nedeľa 24. marca 2013

Pelíšky - Jeans Patchwork Dog Bed



Na šití, keď máte nasťahovanú kuchyňu v obýváku je dobrá jedna vec. Nemôžete jednoducho spraviť ďalší neporiadok. Použila som tento týždeň darované látky, džínsovinu, menčester a  prací kord. Prihodila troška tej ľúbivej ružovej na zjemnenie a hotovo. Výplň z dvoch vankúšov 70x80cm z Jysk, low cost za 2,50€ kus. Pri tej cene úplne bez výčitiek som oba vykuchala a  výplň presunula do vlastnej obliečky. 


Postup ako pri šítí vankúša, len väčší a s bočnými stenami. Konečná veľkosť cca š70-d80-v15 je ok, ale zdá sa, že Xia by prijala ešte väčší, ako inak. 
Dnes už je kuchyňa na svojom mieste, aj na krásnej novej podlahe. Betmen sa pochlapil. Kúpená odpočívala pod posteľou už rok a pol, ale musela predsa dozrieť! Len  to maľovanie nás ešte čaká, a samozrejme to je dôvod na nové dekorovanie a iné šitie, teším sa sa, ale kedy to dotiahnem je otázne. Ale pomaly ďalej zájdeš, vraj.
Pekný deň.
n. 

štvrtok 21. marca 2013

Pozvolná jar, pozvolná ja




Aj keď už tu máme astronomickú jar, tak ja nabieham naozaj len pozvolna. Teda aj dnes po dlhšej odmlke len tak light.
Krátke voľno dokáže zregenerovať, no v mojom prípade aj vystresovať, je toho toľko čo stihnúť. Ale ako najväčší úspech pokladajme oprášenie šijacieho stroja. Vzniká nový pelíšok pre našu chlpaticu. Skúška prvej aplikácie dopadla dobre, na podlepovací papier asi už nedám dopustiť. Jedine ten vyšívací stroj by to dokázal dokonalejšie, ale tak na prvý krát  je to obstojné. Osobný deadline - nedeľa.
Andulka nám odletelea do andulkovského nebíčka, a tak sa mi žiada hýčkať zvyšok domácej fauny. Všetky druhy pomenované, najedené a v dobrej nálade. Korela - Lolo, pes- Xia, rybičky - Rybičky, Betmen neviem aký je druh asi všehodruh.
Ešte to tak vyzerá doma na menšie stavebné úpravy tak dúfam, že to nebude veľmi dramatické. Som usporiadaný organizovaný človek, a prerábky sú skúškou môjej odvahy a zdravého rozumu. Nechám to na Betmena, nech si s mojou hysterickou psychózou poradí, len dúfam, že pri tom nepoužije čo bude práve po ruke, ako príručná píla, či kladivo.
Pekný deň. n.


streda 6. marca 2013

Máme doma maróda


Sme chorí, celí do tyrkysova, chromí. Naša andulka má zlomenú nôžku, nevedno kedy, ako alebo kto. Korela Lolo sa tvári, že on nič. Snáď bude časom dobre a príroda si s tým poradí, mini dlahy nie sú na sklade. Kľud na lôžku je jediná šanca. Vďaka za obchodné centrá, zhánať novú klietku na separáciu zverov o ôsmej večer, žiadna sranda. Je mi z toho smutno, chúďa malá, ako bojuje.

Zatiaľ stále nešijem, pre nedostatok priestoru. Čoskoro to,ale dúfam bude za nami. Stále klbčím, aspoň sa snažím. Dnes príde aj dodávka z internetu, tak sa  troška vytešujem.  Večer po mesiaci na patchwork, zas budem z tých našich báb odpadávať, že čo všetko stihli pošiť.

Pekný deň

n. 


sobota 2. marca 2013

Kráľovná nahých vankúšov


Občas sa človek musí postaviť realite, preniknúť do detailov.  Celá táto hora čaká na svoju príležitosť. Ja čakám na čas s tým niečo spraviť.              Nové obliečky by to chcelo veru. Doma mám len dve v reprezentatívnom stave, takmer. Síce čerstvo vyprané, ale troška pary zo žehličky by sa im asi tiež zišlo. Som kráľovná nahých vanúšov. n.